Harmonieorkest Guy Duijck

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

joeri1

Joeri Van Hove

 

De harmonie staat onder leiding van Joeri Van Hove. Naast dirigent is Joeri ook trompettist.

Joeri startte zijn muzikale carrière aan de muziekacademie te Gentbrugge waar hij trompet volgde bij Luc Van Acker. Nadien studeerde hij kunsthumaniora in Gent bij Guy Godts. Later trok hij naar het Koninklijk Conservatorium waar hij les volgde bij onder andere Benny Wiame, Steven Devolder en directie bij Dirk Brossé. In 2007 behaalde Joeri het diploma Master in de muziek.

Joeri is tewerkgesteld als leerkracht koper aan de muziekacademie van Gent en als leerkracht hafabra-directie aan de muziekacademie van Gentbrugge.Verder is hij ook dirigent van de koninklijke fanfare 'Willen is Kunnen' te Wippelgem.
Joeri speelde op het verjaardagsfeest van Koning Albert II als solist en heeft als vervanger gespeeld bij het Limburgs Symfonie Orkest (Maastricht). Hij heeft ook ervaring in het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen en het Nieuw Vlaams Symfonieorkest. Hij speelt ook als freelance trompettist bij o.a. Orkest der Lage Landen, het Kamerorkest voor Vlaanderen.

Joeri nam deel aan verschillende cd-opnames, tornooien en concours in binnen- en buitenland. Zo was hij laureaat van het 'Concours International de la Trompette' in Colmar en van Jong Tenuto.